422 Jeesus Kristus, nimeäsi

Virsikirjamme lähetysvirsistä kaksi on Anna-Maija Raittilan käsialaa. Virren Jeesus Kristus, nimeäsi hän on kuitenkin muodostanut kahden aikaisemman virren pohjalta; niiden tekijät ovat Knut Legat Lindström ja Jaakko Pitkätky. Jälkimmäisen osuus tosin rajoittuu näihin 5. säkeistön riveihin: "Sinä suuret kuninkaatkin, / valtiaatkin / tahtos tielle taivutat." Ne ovat peräisin virrestä, josta on muodostettu myös ehtoollisvirsi 225 "Jeesus, luona armopöydän". Jaakko Pitkätkystä ei ole muuta varmaa tietoa kuin nimi; mahdollisesti hän oli kotoisin Piikkiöstä. Hänen virtensä varhaisin esiintymä sisältyy arkkiveisujulkaisuun Kaxi Hengellistä Wirttä (1815).

K. L. Lindström (1809-1879) sen sijaan oli tunnettu turkulainen koulumies ja virsikirjakomitean uuttera jäsen. Hänen lähetysvirtensä (1938:187; 1886:342) pohjana on psalmi 108. Jo mainitun 5. säkeistön lisäksi on Anna-Maija Raittilan versiossa uutta rukous: "Nouskoon oikeuden valta, / sorron alta / kaikki kansat pelasta." Ja kun alkuaan pyydettiin: "Kahlehista orjat päästä", niin nyt veisaamme: "Pelon alta kansat päästä."

Sävelmän on Karl Johan Moring (1832-1868) luonut Runebergin virteen 459 ”Taivaat kaikki valtiaansa”.