410 Maailman tungoksessa käy

Vad vilje vi på världens torg

J. L. Runeberg (1804-1877) kirjoitti tämän virren korvaamaan vanhan virren, joka kohta kohdalta kertoi Jeesuksen vertauksen viinitarhan työmiehistä (Matt. 20:1–16). Runebergilla on vain jokunen viittaus tähän vertaukseen (kuten "yhdestoista hetki", säk. 4). Virressä viinitarhan isäntä on Jeesus, joka kutsuu meitä kaikkia valtakuntansa työhön. Se toisi elämälle tarkoituksen, enemmänkin: "Hän antaa armon, elämän." Jeesus antaa myös "voimaa armon myötä".

Virren suomennokseen lisätty 7. säkeistö muistuttaa Jeesuksen sanoista, jotka liittyvät toiseen vertaukseen: "Monet ovat kutsuttuja, mutta harvat valittuja" (Matt. 22:14). Siitä ei ole selvyyttä, kuka on tämän säkeistön kirjoittanut. Myöskään 3. säkeistö ei ole Runebergin käsialaa. Sen tekijä on Jakob Henrik Roos (1818-1885), joka toimi pappina ruotsinkielisellä Pohjanmaalla ja lopuksi Uudellamaalla Inkoon kirkkoherrana. Virsikirjaan tämä säkeistö tuli Lars Stenbäckin virsikirjaehdotuksen kautta.

Sävelmä on Sortavalasta muistiin merkitty koraalitoisinto.