247 Ah autuas, ken taivaaseen

Hautajaisvirren Ah autuas, ken taivaaseen kohdalla on vuoden 1937 virsikirjaehdotuksessa alkuperämerkintä "komitea Lauri Kallialan virrestä". Pohjatekstin tekijä on siis silloinen Keuruun kirkkoherra Lauri Kalliala (1885-1970), jonka muitakaan tekstejä ei virsikirjakomitea sellaisinaan hyväksynyt, vaan teki niihin koko joukon muutoksia (ks. virsiä 146 ja 583). Tätä virttä on nykyiseen virsikirjaan edelleen muokannut Pekka Kivekäs, vantaalainen uskonnonlehtori ja virsirunoilijanakin tunnetun Herkko Kivekkään poika.

Virsi on tarkoitettu laulettavaksi nuoren ihmisen hautajaisissa. Sävelmä on sama saksalaisen kansansävelmän porilainen toisinto kuin kauniissa taivasvirressä 617 ”Taivaassa, ratki taivaassa”.