517 Herra, kädelläsi

Tämä Anna-Mari Kaskisen virsi lähtee samasta "Herran kämmenellä" -teemasta kuin Pirkko Halosen virsi 499 ”Jumalan kämmenellä”. Kyseessä on varhaisin Anna-Mari Kaskisen teksti, josta tuli yhteislaulu. Siinä oli aluksi kolme säkeistöä, neljäs säkeistö syntyi halusta sisällyttää tekstiin ihmisen koko elämänkaari. Se säkeistö laulettiin ensimmäisen kerran Anna-Mari Kaskisen silloisen vuokraemännän Lempi Hellaakosken – runoilija Aaro Hellaakosken lesken – hautajaisissa kesällä 1984.

Laulun syntyaikoina Pekka Simojoen ja Anna-Mari Kaskisen yhteistyö oli alkamassa. Kun Simojoki kerran esitteli säveltämäänsä uutta melodiaa Anna-Mari Kaskiselle, tämä otti esille juuri sepittämänsä runon. He yllättyivät huomatessaan, että ne sopivat yhteen. Pekka Simojoen ehdotuksesta laulun kertosäkeeksi tuli psalminjae ”Minun onneni on olla Jumalaa lähellä” (Ps. 73:28). Kun kumppanukset sitten suunnittelivat Afrikkalaista gospelmessua Kotkassa 1981 vietetyn Suomen Lähetysseuran vuosijuhlan nuorisojumalanpalvelukseksi, laulusta Herra, kädelläsi tuli messun saarnalaulu.

Anna-Mari Kaskisen (1958-) ja Pekka Simojoen (1958-) yhteistyö on jatkunut hedelmällisenä. Sen tuloksiin kuuluu muun muassa musikaaleja sekä lasten- ja nuortenmessuja. Virsikirjassa Anna-Mari Kaskisen virsiä on seitsemän; niistä viisi on säveltänyt Pekka Simojoki.