51 Kaikki ilon lähteet puhkeavat

Alle kilder bryter frem i glede

Maria sanoo kiitosvirressään: "Tästedes kaikki sukupolvet ylistävät minua autuaaksi" (Luuk. 1:48), mutta meidän virtemme eivät ole Marian ylistystä. Ero katoliseen virsiperinteeseen on ilmeinen.

Norjalaisen Eyvind Skeien (1947-) Kaikki ilon lähteet puhkeavat ottaa lähtökohdakseen Marian kiitosvirren, mutta vie veisaajansa yhdessä Herran äidin kanssa ylistämään Kristusta. Hänessä ovat "kaikki ilon lähteet".

Skeien virsiä on virsikirjassamme kolme. Muissa kahdessa (160 ja 161) on mukana myös alkuperäinen norjalainen sävelmä, mutta tähän Maria-virteen meillä on oma koraalimme, Ahti Kuorikosken (1939-) juhlava ja iloinen sävelmä. Kuorikoski toimi neljä vuosikymmentä Helsingin Kallion kirkon kanttorina. Hän on säveltänyt runsaasti kirkkomusiikkia

Sävelmästä lisää virren 91 esittelyssä.