Verkkovirsikirja uudistui! Siirry uuteen osoitteeseen: virsikirja.fi

Hae virsikirjasta:

Tulostusversiosta saat käyttöösi parempilaatuisen nuottikuvan:

liite_710.doc

Virsikirja Osastoittain Jumalanpalvelusten tekstejä ja lauluja
Jumalanpalvelukset ja rukoushetket Yhteinen rippi
Synnintunnustukset 710

710Kaikkivaltias Jumala

Synnintunnustus on mahdollista jaksottaa rukouslauseella, -laululla (esim. virrestä 412: 3: »Hengelläsi, Herra, meitä varjele ja puhdista, parannukseen johdata») tai hiljaisuudella.

Kaikkivaltias Jumala, rakas taivaallinen Isä. Sinä olet luonut meidät kuvaksesi ja tehnyt meistä lapsiasi, jotta eläisimme sinun yhteydessäsi. Tunnustamme edessäsi, että olemme kääntyneet pois sinusta ja palvoneet luotua enemmän kuin sinua, kaiken näkyvän ja näkymättömän Luojaa.

– rukouslause

Sinä olet lähettänyt Poikasi Jeesuksen Kristuksen eksyneen ihmiskunnan pelastajaksi ja palauttanut meidät yhteyteesi. Me olemme kuitenkin monin tavoin torjuneet kutsusi. Olemme kieltäneet syyllisyytemme ja syyttäneet muita. Olemme etsineet sovitusta omilla teoillamme ja turvautuneet omiin ajatuksiin ja selittelyihin.

– rukouslause

Sinä olet antanut Pyhän Henkesi oppaaksemme, niin että voisimme elää tahtosi mukaan. Me olemme kuitenkin halunneet itse hallita elämäämme ja kulkeneet omia teitämme sinusta välittämättä. Epäusko, ahdistukset ja maalliset huolet ovat vallanneet sisimpämme.

– rukouslause

Rakas taivaallinen Isä, tarvitsemme vapautusta. Älä jätä meitä yksin syyllisyyteemme, vaan anna anteeksi syntimme ja täytä meidät rauhallasi.

Virsien tekijänoikeuksien omistajat ja haltijat

Liitteet