Suomen evankelis-luterilainen kirkko
Hae virsikirjasta:

Hakuohjeita

Voit hakea virsiä syöttämällä hakukenttään virren numeron, nimen, jonkin sanan tai tekstikatkelman.

Haku kohdistuu kaikkiin virsikirjan virsisivujen teksteihin. Siten sen avulla voi hakea myös esimerkiksi virsien sanoittajia ja säveltäjiä nimen perusteella.

Esimerkkejä:

• "80" tuottaa osumat virsiin 80 ja 103 (103 siksi, että virrestä 103 on viittausmerkintä vuoden 1938 virsikirjan numeroon)

• "Ystävä" tuottaa osumat niihin 17:ään virteen, joissa tuo sana esiintyy

• "Ystävä sä" tuottaa osuman vain virteen 492 "Ystävä sä lapsien"

Asteriskimerkillä (*) voidaan korvata osa haetusta merkkijonosta. Esimerkiksi "*tävä" tuottaa osumat virsiin, joista löytyy "tävä" -merkkijonoon päättyvä sana, kuten "ystävä" tai "kestävä". "Ystä*" -haulla löytyy vastaavasti osumat virsiin, joissa on esimerkiksi merkkijono "ystävä" tai "ystävyys".

Jos kirjoittaa hakuun useamman kuin yhden sanan niin että sanojen välissä on välilyöntejä, on syytä kirjoittaa tällainen hakulause lainausmerkkien (" ") sisään.

Voit hakea myös useampia sanoja yhtäaikaa nk. loogisen operaattorin avulla:

• "armo & Hemminki" tai "armo AND Hemminki" tuottaa osumat niihin virsiin, joissa esiintyvät sekä sanat "armo" että "Hemminki"

• "armo | Hemminki" tai "armo OR Hemminki" tuottaa osumat niihin virsiin, joissa esiintyvät joko sanat "armo" tai "Hemminki"

Liitteet