Katekumenaatti - aikuinen usko

Katekumenaattiryhmän perustaminen

Katekumenaatti toteutuu seurakuntayhteydessä liittyen kirkkovuoden tapahtumiin sekä juhlassa että arjessa. Ryhmä aloittaa usein kirkkovuoden helluntain jälkeisellä jaksolla loppukeväästä tai syksyllä.

Ryhmässä on yleensä sekä naisia että miehiä, jotka omassa elämäntilanteessaan haluavat pohtia aikuista uskoa. Heitä voidaan kutsua etsijöiksi. Ideaaliryhmässä on 4-10 henkilöä. Ohjaajana toimii yleensä maallikko. Kokeneet seurakuntalaiset toimivat matkakumppaneina jakaen elämänkokemuksestaan ja auttaen seurakuntayhteyden löytämisessä. Ryhmän pappi valmistelee jumalanpalvelukset ja osallistuu tarvittaessa keskusteluihin ja opetukseen. Pappi voi toimia myös sielunhoitajana ja rippi-isänä/-äitinä.

Keskeinen osuus katekumenaatissa on tavallisilla seurakuntalaisilla. Ryhmässä keskustellaan ja sovitaan yhdessä tarkemmin rooleista ja tehtävistä.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko

Palaute